tel. nummer (+31) (0)26 7502450
(+31) (0)6 46432547
 

Beroepsopleiding Trainingsacteur

 

Op 5 oktober 2018 start er weer een nieuwe opleiding Trainingsacteren.Opleiding Trainingsacteren

Op vrijdag 5 oktober start weer de opleiding Trainingsacteren. Trainingsacteren is een vak. De laatste jaren neemt de vraag naar trainingsacteurs steeds meer toe. Professionele acteurs kunnen ingezet worden bij assessments, bij kickoff bijeenkomsten, bij rollenspelen, bij simulaties en bij communicatie- en gedragstrainingen.

De beroepsopleiding tot professioneel trainingsacteur duurt 2 maanden en bestaat uit een basistraining van 2 dagen, 6 modules, en een proeve van bekwaamheid (examen). Hierna ontvangen de deelnemers het certificaat trainingsacteur, dat hoog gewaardeerd wordt en waarmee zij bij trainingsbureaus aan de slag kunnen.
 

Data

  • Basistraining op vr 5 okt en vr 12 okt.
  • 6 Modules: op vr 19 okt, za 20 okt, vr 26 okt, vr 2 nov, vr 9 nov en vr 23 nov.  
  • Examenoefendagen: vr 7 dec en za 8 dec.
  • Eindexamen: zo 9 dec.


Basistraining

De opleiding begint met 2 dagen basistraining (vrijdag 5 oktober en vrijdag 12 oktober), beide dagen van 10:00 - 17:00 uur in Arnhem). In deze basistraining maken we kennis met elkaar en gaan we kijken wat het vak van trainingsacteur inhoudt. Welke competenties heb ik nodig? Hoe leer ik als trainingsacteur afstemmen en acteren bij assessments?

In deze basistraining leren we welke competenties er voor een trainingsacteur nodig zijn en hoe trainingssessies opgebouwd zijn. We leren opbouwen, afstemmen, inleven, monitoren en feedback geven als trainingsacteur en samenwerken met een trainer.

We oefenen met cases uit de praktijk, spelen rollen en leren omgaan met agressie, angst, onzekerheid e.d. Hoe kan ik als trainingsacteur mijn cliënten leren om te gaan met moeilijke, agressieve klanten, a-relaxte situaties, spanning, stress en emoties? We oefenen met het voeren van moeilijke gesprekken en oefenen met feedback.

Verder leren we in deze basistraining hoe je je cliënt kan coachen, uitdagen, stimuleren, motiveren en ondersteunen om zijn gewenste doelen te halen.


 


De Modules Trainingsacteren


Spelen met thema's (vr 19 oktober)

We improviseren op en rond een thema, regie, spelcarrousel, spelen in het hier en nu, spelen met creatieve werkvormen.

Praktisch werken met het Enneagram + Enneagram-diner (za 20 oktober)
Het Enneagram is een eeuwenoud diagnostisch instrument. Men kan het Enneagram gebruiken om het zelfinzicht te vergroten. Het systeem is met name in deze tijd doeltreffend voor het in kaart brengen van de menselijke verhoudingen, vooral in werksituaties. De afgelopen jaren hebben dan ook duizenden leidinggevenden over de hele wereld het Enneagram herontdekt als een zeer waardevol management instrument.

Het Enneagram is zeer praktisch hanteerbaar bij het nemen van beslissingen, het vormen en managen van teams, het voeren van evaluatiegesprekken, het coachen van mensen, het begrijpen en het oplossen van problemen en misverstanden op de werkvloer. Kennis hebben van het Enneagram is zeer waardevol als je werkzaam bent als coach of trainingsacteur.

Impriviseren en Rollenspelen (vr 26 oktober)

Binnen het bedrijfsleven is steeds meer vraag om mensen te leren improviseren en om te gaan met het hier en nu. In deze module leer je hoe je mensen kan begeleiden, wat theatersport inhoudt en hoe je de diverse tools kunt inzetten binnen bedrijfstrainingen.

Afstemmen, schakelen, finetunen (vr 2 november)

Als trainingsacteur moet je je kunnen afstemmen, nauwkeurig aan kunnen voelen wat er nodig is om het juiste effect, het juiste resultaat te kunnen behalen. In deze module oefenen we met fine-tunen, inleven, afstemmen en schakelen.

Werken met agressie (vr 9 november)

Bij veel bedrijven is er steeds meer behoefte om hun personeel te trainen in het omgaan met agressie. In deze module maak je mee hoe zo'n training eruit ziet en gebruiken we een agressiemodel om je te leren wat het juiste gedrag is om agressie te laten de-escaleren en hoe je dit als trainingsacteur gebruikt binnen een agressietraining.

Ontwikkel je Eigen Stijl (vr 23 november)
In deze laatste module ontwikkel je je eigen stijl van spelen en acteren en onderzoek je waar precies je specialiteit en talenten als trainingsacteur liggen.Examenoefendagen en examen

Tijdens het weekend van 7 t/m 9 december is er op vrijdag 7 december een oefendag voor het eindexamen dat op zaterdag 8 op het InspiratieFestival in Bant plaatsvindt. Aan het einde van het Festival op 9 december krijg je je certificaat waarmee je direct als trainingsacteur aan de slag kan.

Voor dit weekend in Bant worden extra verblijfskosten €75 per dag in rekening gebracht. Dit bedrag is incl. eten en drinken.
 
 


Algemene info

Het lesmateriaal is gratis en wordt op de eerste les van de opleiding verstrekt. De studiebelasting is ong. 60 uur. Dat is incl. alle opleidingsdagen en enkele opdrachten. Het instroomniveau van deze opleiding is MBO/HBO. Een examenpoging mag 1 keer worden herkanst. Dit wordt in overleg met de deelnemer gepland en afgesproken.
 

Locatie en lestijden

De basisdag en alle Bouwstenen van deze opleiding vinden plaats in onze InspiratieKamers te Arnhem. Het examenweekend op het InspiratieFestival vinden plaats in Bant. De lesdagen in Arnhem zijn van 10:00 tot 17:00 uur.
 

Certificering

Behalve dat wij als Academie gecertificeerd zijn bij de CRKBO zijn wij als Academie ook aangesloten bij de beroepsorganisatie SPOTCER. Deze beroepsorganisatie certificeert niet alleen onze diploma’s, maar biedt ook de gelegenheid aan afgestudeerden om deel uit te maken van een landelijk netwerk waarop je je kan profileren om gevonden te worden door nieuwe klanten.


Kosten

De kosten voor deze opleiding tot trainingsacteur bedragen € 2.900.- als je deze zelf betaalt (je hoeft dan geen BTW te betalen) en € 3.250.- (excl. BTW), als je werkgever of een instantie deze betaalt. Koffie, thee en lunches tijdens de modules en al het lesmateriaal is bij de prijs inbegrepen. Verder worden er tijdens het weekend van 7 t/m 9 december verblijfskosten in rekening gebracht voor logies, maaltijden en drankjes van € 75.- per dag.

Vergoeding scholing

Veelal worden de kosten voor deze Beroepsopleiding Trainingsacteren vergoed door de werkgever, maar er zijn ook al heel veel deelnemers die de Beroepsopleiding Trainingsacteren vergoed hebben gekregen als reïntegratie traject (en/of gesubsidieerd als deel van een reïntegratie- of omscholingstraject van bijv. het UWV). Je kunt hierover navraag doen bij ons of bij de instantie die jou op dit moment begeleidt.
 

Aanmelden

Om je in te schrijven voor deze beroepsopleiding klik hier op Inschrijven Trainingsacteren van de Academie voor Innovatief Trainen en vul het formulier in. Hierna krijg je een mailtje waarmee je je aanmelding dient te bevestigen. Daarna ontvang je je opleidingscontract, locatie adres en de factuur.
 

Adviesgesprek? Bel 06-42898548

Wil je meer informatie of wil je weten of deze korte opleiding voor jou geschikt is, dan kan je bellen met één van onze opleidingsadviseurs (06-42898548 of 06-19430660) of je kan een adviesgesprek aanvragen door hier te klikken. Je wordt dan teruggebeld door één van onze adviseurs. Het is ook mogelijk om een Skypegesprek of een telefonisch adviesgesprek aan te vragen.
Maar mocht je zelf al gewoon overtuigd zijn, dat de opleiding geschikt voor je is, schrijf je dan zo snel mogelijk in. Je krijgt dan binnen 3 werkdagen bericht of wij je kunnen plaatsen.
 

Aantal deelnemers: 8 - 15 personen
Duur: 18 dagdelen
Kosten: € 2900
Beroepsopleiding Trainingsacteur
"De grootste kracht die een mens heeft,
is de kracht om te kiezen."
M. Kohe