tel. nummer (+31) (0)26 7502450
(+31) (0)6 46432547
 

Summerschool Barcelona

Ook in de zomer van 2015 organiseren wij weer een Summerschool in Barcelona. Wij geven dit jaar:

A. Basisopleiding Creatief Denken (do 9 - za 11 juli)
B. Masterclass Creatief Denken (ma 13 - do 16 juli)

Het is mogelijk om eerst de Basisopleiding Creatief Denken te volgen en daarna voor de Masterclass in te stromen.
 

A. Basisopleiding Creatief Denken (9 - 11 juli)

Wat kan je na de Basisopleiding Creatief Denken?

 1. Je krijgt het certificaat Basisopleiding Creatief Denken
 2. Je kunt brainstormsessies begeleiden
 3. Je kunt een creatief proces begeleiden
 4. Je beschikt over meer dan 50 InBox en OutBox-tools
 5. Je kunt sessies Beelddenken begeleiden

Wat komt er in de Basisopleiding aan bod?

 1. De werking van ons brein
 2. Cirkeldenken
 3. InBox- en OutBox- denken
 4. Patroondoorbrekend denken
 5. Beelddenken
 6. Het creatieve proces
 7. Selectietechnieken

Voor wie?

 1. Voor mensen die binnen hun organisatie aan de slag willen met het professioneel begeleiden van creatief denksessies
 2. Voor ondernemers die out of the box willen leren denken
 3. Voor ZZP-ers die regelmatig nieuwe ideeën moeten leveren of anderen daarbij moeten begeleiden
 4. Voor trainers en coaches die hun vak willen uitbreiden met creatief denken


Basisopleiding Creatief Denken

In deze basisopleiding Creatief Denken (6 dagdelen) leer je de basis van het creatieve patroondoorbrekende denken. Je zult in deze cursus inzicht krijgen in het creatieve proces, je zal het brainstormproces gestructueerd aangeleerd krijgen en je leert verschillende In- en OutBox tools om zelf stevige sessies te kunnen geven.
Naast verschillende technieken, tools en interactieve methodes, die originele ideeën opleveren, krijg je ook mee hoe je deze technieken kan toepassen binnen de organisatie waar je werkt. Je krijgt tijdens de opleiding regelmatig de gelegenheid zelf voor de groep te staan en sessies te begeleiden. Je krijgt inzicht in het begeleiden van groepsprocessen en je krijgt uitgebreid de kans te oefenen met alle creatieve technieken.
De opleiding wordt didactisch ondersteund door een syllabus met theorie over de TotalBrainBox-methode waarin ook alle tools weer terug te vinden zijn.

De Basisopleiding is met name bedoeld voor mensen die in korte tijd een intensieve, inspirerende doelgerichte opleiding willen volgen op hoog niveau. De Academie werkt samen met trainingsbureau Inspiration Company die op dit moment marktleider is op het gebied van Creatief Denken. Met deze Basisopleiding kun je direct praktisch aan de slag. Aan het eind van de Basisopleiding krijg je een certificaat. 

 

Data Basisopleiding

De Basisopleiding start op donderdag 9 juli aan het begin van de ochtend. De aankomst is op woensdagavond 8 juli. De Basisopleiding wordt afgesloten op zaterdagavond 11 juli. Je vertrekt op zondagmorgen 12 juli voor 12 uur. 
Het is mogelijk om na de Basisopleiding ook de Masterclass Creatief Denken te volgen van ma 13 - do 16 juli.

 

B. Masterclass Creatief Denken (13 - 16 juli '15)

Wat kan je na de Masterclass Creatief Denken?

 1. Creatief Denkesessies begeleiden op hoog niveau
 2. Trainen bij innovatie en veranderingsprocessen waarbij nieuwe wegen, visies of producten ontwikkeld moeten worden. 
 3. Creatieve en innovatieve processen begeleiden
 4. Trainen met de unieke TotalBrainbox-methode met meer dan 100 tools voor zowel mensen met een linker als met een rechter hersendominantie
 5. Opzetten van Innovatieplatforms
 6. Begeleiden van productontwikkeling

Wat komt er in de Masterclass aan bod?

 1. Uitbreiding en verdieping van de technieken
 2. Doorbraak denken (de nieuwste creatief denktechnieken)
 3. In- en OutBox-denken
 4. Patroondoorbrekend denken
 5. Exacte toepassing van tools
 6. Goepsdynamica
 7. Opbouw van creatief denksessies
 8. Je rol als trainer
 9. Persoonlijke stijlen
 10. Interactief vernieuwend trainen

Voor wie?

 1. Voor trainers die zich verder in hun vakgebied willen ontwikkelen
 2. Voor mensen die hun kennis en deskundigheid willen vergroten
 3. Voor mensen die de Basisopleiding gevolgd hebben en zich verder willen ontwikkelen als trainer creatief denken
 4. Voor mensen in dit vakgebied die een opleiding zoeken op het hoogste niveau


Masterclass Creatief Denken

De Masterclass is bedoeld voor mensen die al eerder een creatief denkopleiding bij ons gevolgd hebben, een module Creatief Denken gedaan hebben tijdens onze Jaaropleiding of de Basisopleiding in Barcelona van 9 - 11 juli hebben gevolgd. De opleiding is ook geschikt voor mensen die de opleiding Creatief Denken gevolgd hebben en hun kennis verder willen uitbreiden, upgraden en verdiepen. En ook voor trainers Creatief Denken die hun vakkennis willen uitbreiden.

Voorkennis van het creatieve proces en kennis van de basistechnieken zijn vereist. Alsmede ervaring in het begeleiden van creatieve sessies. Deze deskundigheidsopleiding richt zich op gedreven professionals die zich steeds meer willen specialiseren in het toepassen van creatieve technieken.
 

TotalBrainBox-methode

Tijdens de Summerschool leer je nieuwe creatieve denktechnieken volgens de TotalBrainbox-methode van InBox en OutBox-denken. Deze methode is gecertificeerd door de Universiteit van Twente. De Academie voor Innovatief Trainen verzorgt op dit moment de enige Beroepsopleiding tot professioneel Creatiefdenk-trainer in Nederland. Door de samenwerking met Inspiration Company is het bovendien ook mogelijk stage te lopen bij trainingen op de werkvloer voor hen die meer ervaring willen opdoen in de praktijk.

Het unieke van de TotalBrainbox-methode is, dat het voor iedereen toegankelijk is en dat het op elke situatie kan worden toegepast. Met de TotalBrainBox-methode kun je zowel creatief OutBox (“out of the box”) als creatief InBox leren denken. Het is daarom zowel geschikt voor associatieve, vrije denkers als voor mensen die logisch, rationeel denken.

Naast het hele pakket van tools uit de TotalBrainBox-methode leer je welke tools je in welke situatie kunt inzetten. Je leert hoe je groepen kan begeleiden bij specifieke vraagstellingen en je kunt werken aan je persoonlijke stijl van trainen. De Masterclass Creatief Denken is een opleiding die je binnen een jaar ruim terugverdient.

De Masterclass bestaat uit 8 modules (dagdelen) in Barcelona en 2 modules (dagdelen) in Nederland tijdens de Intervisiedag in september 2015. Na afloop van de Masterclass krijg je een certificaat Trainer Creatief Denken.

Omdat de Academie samenwerkt met trainingsbureau Inspiration Company, is het mogelijk om na het volgen van de Masterclass ook een praktijkstage te doen op de werkvloer. Voor deelnemers die de opleiding binnen hun bedrijf nodig hebben, is er een Coaching on the Job traject inbegrepen.

 

Data MasterClass

De Masterclass start op maandag 13 juli in het begin van de ochtend. De aankomst is op zondagavond 12 juli. De afsluiting is op donderdagavond 16 juli. Je kunt op vrijdagmorgen 17 juli terugvliegen (je moet je appartement of kamer vóór 10 uur 's ochtends verlaten).
De Masterclass wordt afgesloten met een Intervisiedag in Arnhem in september. Aan het einde van die dag krijgen alle deelnemers een certificaat.

 

Andere algemene Info


Barcelona

Tijdens de Masterclass wordt intensief les gegeven, maar elke middag heb je ook een aantal uren vrij om je te laten inspireren door Barcelona. Wij organiseren zelf ook excursies naar o.a. Parc Guell, het Picasso-museum, de Sagrada Familia e.d. We organiseren een catamarantocht op zee, fietsen door Barcelona, maar je kunt ook 's nachts genieten van het bruisende uitgaansleven van Barcelona, de vele hippe, trendy clubs. Of je laten inspireren door de schitterende winkels of lekker een aantal uren aan het strand gaan liggen. De trainingslocatie is op loopafstand van de haven en het strand. Maaltijden gebruiken we gezamenlijk op de trainingslocatie.

Summerschool Barcelona

Tijdens de Summerschool krijg je intensief les, ontmoet je nieuwe mensen, wordt er gezamenlijk gegeten en worden er ook allerlei mogelijke uitstapjes georganiseerd in het bruisende en inspirerende Barcelona. De Summerschool is ieder jaar weer een groot succes. Behalve dat je in korte tijd veel inspiratie opdoet, Barcelona goed leert kennen, nieuwe mensen leert kennen, krijg je ook echt een degelijke beroepsopleiding. 
 

Trainingslocatie en Verblijf

De Summerschool wordt gegeven in een groot oud gebouw midden in het centrum van Barcelona op een paar minuten lopen van de Ramblas, Plaça de Catalunya en de belangrijkste winkelgebieden van de stad. De Summerschool ligt in het hart van de stad en als je de deur uitloopt, sta je midden in het bruisende centrum van Barcelona. Op de bovenste verdieping van de Summerschool is een fantastisch dakterras.
In het gebouw van de Summerschool worden de lessen gegeven en worden tevens heerlijke maaltijden geserveerd. Je slaapt op een 2-pers. kamer in hetzelfde gebouw. Als de dat wil kan je ook een luxe eenpersoonskamer krijgen (toeslag € 60 per nacht). 
 

Vliegreis

Voor de Basisopleiding vlieg je op woensdag 8 juli aan het einde van de dag naar Barcelona en vlieg je op zondagmorgen 12 juli weer terug. Voor de Masterclass vlieg je op zondag 12 juli aan het einde van de dag naar Barcelona en vlieg je op vrijdagmorgen 17 juli weer terug. 
Je vliegreis is niet bij de prijs inbegrepen, maar je kunt goedkoop vliegen met Ryanair, Easyjet, Vueling, Transavia etc. En je kunt natuurlijk ook op een andere manier naar Barcelona komen.  


Kosten

De Basisopleiding Creatief Denken (6 dagdelen) kost:

 1. € 1.780.-. als je de opleiding zelf betaalt of ZZP-er bent. Dit is incl. alle lessen, syllabus, excursies, logies op een 2 pers. kamer en alle maaltijden, maar excl. vliegreis. Als je de opleiding zelf betaalt hoef je geen BTW te betalen. Je kan ook een luxe eenpersoonskamer krijgen voor een toeslag van € 60 per nacht.

 2. € 2.130.-. als je werkgever of een instantie de opleiding betaalt. Dit is incl. alle lessen, syllabus, excursies, logies op een 2 pers. kamer en alle maaltijden, maar excl. vliegreis en excl. BTW. Je kan ook een luxe eenpersoonskamer krijgen voor een toeslag van € 60 per nacht.

De Masterclass (10 dagdelen) kost:

 1. € 3.225.-. als je de opleiding zelf betaalt of ZZP-er bent. Dit is incl. alle lessen, syllabus, excursies, logies op een 2 pers. kamer en alle maaltijden, maar excl. vliegreis. Als je de opleiding zelf betaalt hoef je geen BTW te betalen.Je kan ook een luxe eenpersoonskamer krijgen voor een toeslag van € 60 per nacht.
   
 2. € 3.725.-. als je werkgever of een instantie de opleiding betaalt. Dit is incl. alle lessen, syllabus, excursies , logies op een 2 pers. kamer en alle maaltijden, maar excl. vliegreis en excl. BTW. Je kan ook een luxe eenpersoonskamer krijgen voor een toeslag van € 60 per nacht.

De Basisopleiding + Masterclass Creatief Denken kost:

 1. € 4.355.-. als je de opleiding zelf betaalt of ZZP-er bent. Dit is incl. alle lessen, syllabus, excursies, logies op een 2 pers. kamer en alle maaltijden, maar excl. vliegreis. Als je de opleiding zelf betaalt hoef je geen BTW te betalen. Je kan ook een luxe eenpersoonskamer krijgen voor een toeslag van € 60 per nacht.

 2. € 4.950.-. als je werkgever of een instantie de opleiding betaalt. Dit is incl. alle lessen, syllabus, excursies, logies op een 2 pers. kamer en alle maaltijden, maar excl. vliegreis en excl. BTW. Je kan ook een luxe eenpersoonskamer krijgen voor een toeslag van € 60 per nacht.

Als je bij ons een andere beroepsopleiding hebt gedaan of momenteel doet, krijg je op alle opleidingen van deze Summerschool een korting van € 250.-
 

Inschrijven

Klik op Inschrijven Summerschool Barcelona 2015 en vul het formulier in.


Gesprek

Als je meer informatie over de Summerschool in Barcelona wilt hebben of wil weten of deze Masterclass geschikt voor je is, kun je contact opnemen met Gijs Blaisse (06-46432551) of Sven Muntenaar (06 42898548).

 

Aantal deelnemers: 10 - 15 personen
Duur: 4-6 dagen
Kosten: € 2850
Summerschool Barcelona
"Ik zoek niet, ik vind."
Pablo Picasso