tel. nummer (+31) (0)26 7502450
(+31) (0)6 46432547
 

Opleiding tot Coach


 


Opzet Coachopleiding

Hieronder vind je alle info over de volledige Coachopleiding die op vr 5 oktober 2018 van start gaat en waar je ook een erkend diploma mee kan behalen. De volledige Coachopleiding bestaat uit:

 1. de Basisdag
 2. de Coachbouwstenen
 3. de Eindexamens 


A. Basisdag Coachen

De opleiding start met een Basisdag op vrijdag 5 oktober. Tijdens deze Basisdag leer je de basisvaardigheden van het coachen. Je leert:

 • Doelen stellen en richting bepalen
 • Gesprekstechnieken, leren feedback geven
 • Reflecteren, evalueren, waarnemen en luisteren
 • De kunst van het vragen stellen en de kunst van het vinden van de vraag die achter de vraag zit
 • Zelfkennis en inzicht
 • Onderzoeken wat je eigen talenten en valkuilen zijn
 • Leerdoelen stellen

B.  Coachingsbouwstenen

Op deze dagen volg je de Bouwstenen:

 • Intuïtief Coachen (vr 12 oktober)
 • Coachen met Creatieve Middelen (vr 19 oktober)
 • Werken met het Enneagram + diner (za 20 oktober)
 • Coachen met Modellen (vr 26 oktober)
 • Ontwikkel je eigen stijl (vr 23 november)
 • Optie: Grensverleggend Coachen in Marrakech (za 24 okt - wo 28 nov). Gratis deelname, alleen vliegticket en verblijfskosten van € 75 per dag voor eigen rekening.  

C. Eindexamens

Als afsluiting van je opleiding maak je - alleen of samen met iemand anders - een eigen workshop. Hierbij krijg je een begeleider van de Academie, die dit proces ondersteunt. In december wordt de opleiding afgesloten op het InspiratieFestival (7 t/m 9 december). Je verblijft dan 3 dagen in Bant, waarvan tijdens de laatste 2 dagen alle eindexamenworkshops gepresenteerd worden op het InspiratieFestival. Een Festival waar honderden bezoekers komen en jij jouw workshop in de praktijk mag neerzetten als eindexamenproject.

  


De Coachingsbouwstenen

Iedere Coachingsbouwsteen bestaat uit 2 dagdelen (1 hele dag):

Intuïtief Coachen (vr 12 oktober)

Intuïtief Coachen is een vorm van begeleiding waarbij het intuïtieve, spirituele vermogen van de mens de ruimte krijgt om samen te werken met het praktische en verstandelijke. Iedereen heeft in principe heldere vermogen. En dit is de tijd dat we deze vermogens meer en meer mogen gaan ontwikkelen. Maar eerst zullen we moeten onderzoeken waar jouw persoonlijke helderheid zit. Ben je heldervoelend, helderwetend, helderhorend, helderhandelend, helder sprekend, helder ruikend of helderziend? Via welke ingang werkt jouw intuitie het best? We gaan dit stap voor stap persoonlijk onderzoeken met behulp van diverse werkvormen.

Coachen met Creatieve Middelen (vr 19 oktober)

Hier leer je hoe je als coach interactieve, creatieve media kunt integreren binnen coachgesprekken. Er wordt gewerkt met verschillende creatieve werkvormen zoals bijv. beeld denken, kunst, kleuren, schilderen, tekenen, muziek, film, fotografie, theater, koken etc. die een trainingsstof coachings sessie kunnen verrijken.

Werken met het Enneagram + Enneagram-diner (za 20 oktober)

Het Enneagram is een eeuwenoud diagnostisch instrument. Men kan het Enneagram gebruiken om het zelfinzicht te vergroten. Het systeem is met name in deze tijd doeltreffend voor het in kaart brengen van de menselijke verhoudingen, vooral in werksituaties. De afgelopen jaren hebben dan ook duizenden leidinggevenden over de hele wereld het Enneagram herontdekt als een zeer waardevol managementinstrument. Het Enneagram is zeer praktisch hanteerbaar bij het nemen van beslissingen, het vormen en managen van teams, het voeren van evaluatiegesprekken, het coachen van mensen, het begrijpen en het oplossen van problemen en misverstanden op de werkvloer. Kennis hebben van het Enneagram is zeer waardevol als je werkzaam bent als trainer of coach.

Coachen met Modellen (vr 26 oktober)

Hiermee leer je gestructureerd en professioneel coachen. We werken o.a. met het GROW-model, het STAR-model en het SMART-model.

 • Het GROW-model staat voor Goal (wat is het gewenste resultaat?), Reality (wat is het probleem, wie/wat/waar/hoeveel, situatie, betrokken en feiten?), Options (wat zijn de mogelijkheden, wat kun je doen om de situatie te veranderen?), Wrapup (wat en hoe, welke actie ga je ondernemen en hoe pak je dat aan?).
 • Het STARmodel staat voor Situatie, Taak, Actie en Resultaat.
 • Het SMARTmodel staat voor Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden.
Ontwikkel je Eigen Stijl (vr 23 november)

Op deze dag ga je samen met een trainingsacteur op zoek naar je eigen stijl van coachen. Je voert coachingsgesprekken, gaat oefenen met lastige gesprekken, probeert verschillende stijlen van coaching uit en onderzoekt welke manier van coaching het beste bij je past. Je krijgt na elk gesprek feedback van de trainingsacteur, die je teruggeeft hoe je overkomt als coach, waar je talenten liggen, waar je tekortkomingen liggen e.d.

Optie: Grensverleggend Coachen  Marrakech (za 24 - wo 28 november)

Degenen die dat willen kunnen ook een extra bouwsteen Grensverleggend Trainen bijboeken. In deze bouwsteen gaan we onze horizon verbreden en letterlijk en figuurlijk over de grens. We vliegen naar Marrakech, voeren gesprekken in het vliegtuig en komen aan in de stad van de Sprookjes van 1001 Nacht.

Een trainingsmodule voor iedereen die wil weten of wonderen bestaan. Hoe maakbaar is het leven? Wat is transformerend coachen? Wat krijg je mee uit je verleden, je afkomst en je cultuur? Hoe geef je van daaruit creatief vorm aan je eigen leven? Een uitdagende, inspirerende module waarin transformerend en inspirerend coachen een belangrijke rol spelen. Voor mensen die iets bijzonders mee willen maken, ervarend willen leren en willen trainen op één van de meest inspirende plaatsen op aarde.

Tijdens je verblijf in Marrakech slaap je in een Riad midden in de Oude Stad. Er is een mooi dakterras met uitzicht op het Atlasgebergte, heerlijke plekken om gesprekken te voeren en ruime slaapkamers met eigen badkamer. 

De vliegreis naar Marrakech moet je zelf betalen en zelf boeken, maar neem voor je de vlucht boekt nog even contact met ons op, want we vliegen gezamenlijk. Niet inbegrepen in deze module zijn de verblijfskosten van € 75 per dag. Dit bedrag is incl. verblijf en eten.


Eindexamens Coachopleiding

Tijdens het weekend van 7 t/m 9 december zijn er op vrijdag 7 en zaterdag 8 december oefendagen voor het eindexamen dat op zondag 9 december op het InspiratieFestival in Bant plaatsvindt.

 • het maken van je eigen coachprofiel (wat voor soort coach ben jij, met welke vragen wil je als coach werken, welke methodes of werkwijzen passen bij jou?)
 • het voeren van een intakegesprek
 • het maken van een plan van aanpak n.a.v. het coachgesprek

Aan het einde van het Festival op 9 december krijg je je certificaat waarmee je direct als trainer aan de slag kan.

Voor dit weekend in Bant worden extra verblijfskosten €75 per dag in rekening gebracht. Dit bedrag is incl. eten en drinken. 
 


Algemene info

Certificering

Wij zijn aangesloten bij Beroepsorganisatie SPOTCER. Deze organisatie controleert coachopleidingen en certificeert coaches, maar helpt ook startende coaches bij het zoeken van passende klanten, biedt de gelegenheid aan afgestudeerden om deel uit te maken van een landelijk netwerk waarop je je kan profileren om gevonden te worden door nieuwe klanten. Daarnaast is onze coachopleiding ook erkend door de CRKBO.  Het instroomniveau van deze opleiding is HBO, maar de opleiding staat ook open voor MBO-ers. Een examenpoging mag 1 keer worden herkanst.

Locatie en lestijden

De basisdag en alle Bouwstenen van deze opleiding vinden plaats in onze InspiratieKamers te Arnhem, behalve natuurlijk de module Grensverleggend Trainen in Marrakech. De beide weekenden (Inspireren kun je Leren en het InspiratieFestival vinden plaats in Bant. De lesdagen in Arnhem zijn van 10:00 tot 17:00 uur.


Kosten

De kosten voor de Coachopleiding zijn als volgt:

 1.  € 3.950.- als je deze zelf betaalt (je hoeft dan geen BTW te betalen omdat we een CRKBO geregistreerde opleiding zijn)

 2. € 4.600.- (excl. BTW), als je werkgever of een instantie de coachingsopleiding betaalt. Als je ZZP-er bent, mag je het lagere tarief betalen van € 3.950. Gedurende de Bouwsteen in Marrakech worden er verblijfskosten in rekening gebracht voor logies, maaltijden en drankjes van € 75.- per dag.

Vergoeding scholing

Veelal worden de kosten voor deze Coachingsopleiding vergoed door de werkgever, maar er zijn ook al heel veel deelnemers die de Coachingsopleiding vergoed hebben gekregen als reïntegratie traject (en/of gesubsidieerd als deel van een reïntegratie- of omscholingstraject). Je kunt hierover navraag doen bij ons of bij de instantie die jou op dit moment begeleidt.
 

Inschrijven 

Je kunt je voor deze opleiding tot professioneel coach inschrijven door hier te klikken en je gegevens in te vullen. Je kunt daar ook aangeven of je de hele Coachopleiding wilt volgen of alleen de Basiscoachopleiding. Na aanmelding krijg je automatisch een email van ons met een link om je inschrijving te bevestigen. Daarna ontvang je je opleidingscontract, locatie adres en de factuur.


Adviesgesprek? Bel: 06-42898548

Wil je meer informatie of wil je weten of deze korte opleiding voor jou geschikt is, dan kan je bellen met één van onze opleidingsadviseurs (06-42898548 of 06-19430660) of je kan een adviesgesprek aanvragen door hier te klikken. Je wordt dan teruggebeld door één van onze adviseurs. Het is ook mogelijk om een Skypegesprek of een telefonisch adviesgesprek aan te vragen.
Maar mocht je zelf al gewoon overtuigd zijn, dat de opleiding geschikt voor je is, schrijf je dan zo snel mogelijk in. Je krijgt dan binnen 3 werkdagen bericht of wij je kunnen plaatsen.

 

Website Academie

Voor info over deze trainersopleiding kunt u ook kijken op de website van de Academie voor Innovatief Trainen. Klik hiervoor op: Coachingsopleiding

 

Aantal deelnemers: 8 - 15 personen
Duur: 13 dagen
Kosten: € 3950
Opleiding tot Coach