tel. nummer (+31) (0)26 7502450
(+31) (0)6 46432547
 

Intensive Trainersopleiding

(Trainer worden in één week)
 

Deze Intensive Trainersopleiding bestaat uit 10 lesdagen: 

 1. 1 Basisdag (ma 20 november)
 2. 4 Bouwstenen (di  20, wo 22, do 23 en vr 24 november)
 3. Weekend Inspireren kun je Leren (za 25 en zo 26 november)
 4. Examens (vr 15 december (oefendag) en za 16 en zo 17 dec (examens)


A. de Basisdag (ma 20 november)

Deze dag leer je de basis van het trainersvak. Tijdens deze dagen besteden we aandacht aan je persoonlijke competentieprofiel, aan je visie, aan je missie en aan je trainingsdoelen. Verder gaan we aan de slag met basis-trainersvaardigheden: hoe zet je mensen in beweging, hoe maak je een training interactief, hoe bouw je een sessie op, hoe ga je om met weerstand tijdens veranderingsprocessen en welke nieuwe interactieve werkvormen kun je daarbij gebruiken? Hoe ontwikkel je een eigen stijl van trainen, wat is innovatief trainen en waar liggen je persoonlijke talenten en kwaliteiten als trainer en hoe kan je die maximaal benutten?
 

B. 4 Bouwstenen  

 • Teams Trainen (wo 22 november)
  Teams Trainen is gericht op het optimaliseren van de prestaties van teams. De coach richt zich onder meer op de samenwerking en communicatie binnen het team, maar ook op het persoonlijk functioneren binnen een team. In dit blok van deze opleiding tot coach onderzoeken we wat Teamcoachen is, hoe je een team coacht en hoe het team zich verhoudt tot het individu. Je leert methodes hoe je een team goed op elkaar kan laten inspelen, en je leert de dynamiek van teams doorzien.
   
 • Creatief Denken (di 21 november)
  In dit blok leer je de basisprincipes van Creatief Denken en een aantal concrete tools om out of the box en buiten de gebaande paden te denken. We werken daarbij met de TotalBrainBox-methode, een manier van Creatief Denken die we zelf ontwikkeld hebben en in 2009 door de Universiteit van Twente is gecertificeerd. De methode kent meer dan 100 verschillende tools. Je leert in dit blok een aantal breed inzetbare OutBox-tools, waarmee je direct patroon doorbrekend kan denken en veel nieuwe ideeën kan genereren, waar je anders niet op zou komen.
   
 • Oplossingsgericht Trainen (wo 22 november)
  Bij Oplossingsgericht Trainen gaat het er niet om wat er niet goed gaat, maar juist wat wel goed gaat. Oplossingsgericht Trainen richt zich dus direct op de oplossing zonder zich op het probleem te richten. Analyseren van wat wel werkt, wat wel goed gaat, wat wel resultaat oplevert, is de essentie van Oplossingsgericht Trainen en Coachen.
  Het resultaat van Oplossingsgericht Trainen en Coachen is dat mensen vaak in snel tempo weer gebruik kunnen maken van hun eigen hulpbronnen en hun zelfvertrouwen terug kunnen vinden. In dit blok leer je als trainer oplossingsgerichte vragen te stellen, fris te kijken en te analyseren welke ingrediënten personen en teams in hun ontwikkeling kunnen helpen. 
   
 • Transformerend Trainen (do 23 november)
  Het aanbod van trainingen in de huidige markt is voornamelijk gericht op het veranderen van gedrag, het opdoen van kennis en het aanleren van vaardigheden. Toch neemt de vraag naar trainingen die transformerend werken op een dieper niveau toe. Fundamentele transformatie is een verandering van binnenuit, waardoor een vernieuwde visie en beleving gaan ontstaan. Oude gedragspatronen doorbreken om denken, voelen en handelen op één lijn te brengen, zijn de eerste stappen in een transformatieproces. 
  Zowel individuen als organisaties merken in de loop der jaren dat ze herhaaldelijk tegen dezelfde problemen aanlopen. Een individu of zelfs een hele organisatie kan zonder het te beseffen verstrikt raken in de patronen van het organisatiesysteem.
  In deze bouwsteen werken we met opstellingen om bepaalde patronen helder te krijgen en te transformeren. Je leert hoe je als trainer opstellingen kan gebruiken bij het oplossen van problemen in teams en organisaties.


C. Weekend Inspireren kun je Leren (za 25 en zo 26 november)

Tijdens dit weekend leer je hoe je zelf een workshop kunt maken. En je gaat dit samen met anderen ook daadwerkelijk in praktijk brengen. Je krijgt hulp en begeleiding van professionele trainers om je eigen workshop te bedenken, zelf nieuwe werkvormen neer te zetten en om een inspirerende impactvolle workshop te ontwerpen en uit te voeren. Dit is een zeer leerzaam weekend waarin je geconfronteerd wordt met de praktijk. Je leert niet alleen hoe je een workshop op moet opbouwen en in moet vullen, maar je leert ook hoe energie werkt en hoe jij voor de groep staat. Dit weekend begint op vrijdag om 19:30 uur. Voor dit weekend wordt € 75.- extra p.p. per dag (zaterdag en zondag) in rekening gebracht voor verblijfskosten (d.w.z. voor overnachtingen, maaltijden). 
 

D. Examens (vr 15, za 16 en zo 17 december)

Op vrijdag 15 november is er de mogelijkheid om te oefenen voor je eindexamenworkshop en op zaterdag 16 en zondag 17 decembermei doe je examen. Je studeert af met jouw eindexamenworkshop van 45 min. Na afloop hiervan is de uitreiking van de diploma's.


Locatie en Lestijden

De basisdag en bouwstenen worden gegeven in onze InspiratieKamers in Arnhem. De lestijden van de basisdag en de bouwstenen zijn van 10:00 - 17:00 uur. Het weekend Inspireren kun je Leren wordt gegeven in Bant (bij Emmeloord). Er wordt geregeld dat je zo veel mogelijk met elkaar kan meerijden. 

Kosten

De kosten voor deze korte intensieve trainersopleiding bedragen € 3.950.-, als je de opleiding zelf betaalt (je betaalt dan geen BTW) en € 4.250.- (excl. BTW), als een instantie of werkgever dit betaalt. Al het lesmateriaal is bij de prijs inbeprepen. 


Inschrijven

Je kan je aanmelden voor deze Intensive Trainersopleiding door hier te klikken en je gegevens in te vullen. Na aanmelding krijg je automatisch een email van ons met een link om je inschrijving te bevestigen. Daarna ontvang je een opleidingscontract, locatie adres en factuur. 
 

Certificering

Behalve dat wij als Academie gecertificeerd zijn bij de CRKBO, zijn wij als Academie ook aangesloten bij de beroepsorganisatie SPOTCER. Deze organisatie certificeert niet alleen onze diploma’s, maar biedt ook de gelegenheid aan afgestudeerden om deel uit te maken van een landelijk netwerk waarop je je kan profileren om gevonden te worden door nieuwe klanten.  


Adviesgesprek? 06-42898548

Wil je meer informatie of wil je weten of deze opleiding voor jou geschikt is, dan kan je bellen met één van onze opleidingsadviseurs (06-42898548) of een adviesgesprek aanvragen door hier te klikken. Je wordt dan teruggebeld door één van onze adviseurs. Het is ook mogelijk om een Skypegesprek of een telefonisch adviesgesprek aan te vragen.

Maar mocht je zelf al gewoon overtuigd zijn, dat de opleiding geschikt voor je is, schrijf je dan zo snel mogelijk in. Je krijgt dan binnen 3 werkdagen bericht of wij je kunnen plaatsen.
 


Website Academie

Voor info over deze trainersopleiding kunt u ook kijken op de website van de Academie voor Innovatief Trainen. Klik hiervoor op: Intensive Trainersopleiding.

 

Aantal deelnemers: 12 personen
Duur: 10 dagen
Kosten: € 3950
Intensive Trainersopleiding