tel. nummer (+31) (0)26 7502450
(+31) (0)6 46432547
 

Korte Opleiding Trainer/Coach

Wij geven regelmatig korte intensieve 2-daagse opleidingen voor trainers en coaches. De eerst volgende data zijn op 15 en 16 mei en op 23 en 24 oktober 2018. Deze korte opleiding is speciaal voor mensen, die in korte tijd nieuwe kennis en inspiratie willen opdoen. 
 


De Korte Opleiding

Wil je leren hoe je mensen kunt inspireren als coach of als trainer, ben je op zoek naar inspiratie, input en nieuwe werkvormen om mensen op een inspirerende innovatieve manier te trainen en te coachen? Wil je onderzoeken of het vak van trainer of coach iets voor je is of ben je op zoek naar een korte opleiding om trainingen te geven binnen je huidige vakgebied? Wil je een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van mensen en organisaties en een rol spelen in het begeleiden van veranderingsprocessen? Wil je interactief leren trainen, wil je inspirerend leren trainen, wil je innovatief patroondoorbrekend leren trainen of coachen, wil je jouw eigen stijl van trainen ontdekken en verder ontwikkelen, dan is deze intensieve, krachtige opleiding iets voor jou.
 
Het is een intensieve opleiding voor mensen die geen tijd kunnen vrij maken voor langere trajecten, maar in heel korte tijd kennis en inspiratie willen opdoen om te leren trainen en coachen. Je krijgt nieuwe tools, methodieken en werkvormen aangereikt waardoor je trainingen en coachingssessies inspirerend en interactief kunt maken.

De training is zeer intensief en wordt gegeven op hele dagen in onze eigen trainingsruimte InspiratieKamers in Arnhem.
 

De 5 Modules van de Korte Opleiding

Module 1: Creatief Denken

In dit blok leer je als trainer diverse werkvormen, methodes en technieken op het gebied van creatief en innovatief denken. Vragen zoals "Hoe bouw je een creatieve sessie op?" komen aan bod. Naast brainstormen, probleem oplossend denken en doorbraak denken, wordt uitgebreid aandacht besteed aan de TotalBrainBox-methode waarmee men kan leren "Out of the Box" te denken en InBox-technieken leert om deze op bijv. productontwikkeling toe te passen. De TotalBrainBox-methode is gecertificeerd door de Universiteit Twente. In dit profiel wordt ook veel aandacht besteed aan innovatief denken en probleem oplossend denken.
 

Module 2: Kleurprofilering

Kleurprofilering volgens het Hersendiagram is de nieuwste methode om meer kennis te verwerven over je persoonlijke visie, talenten en creatieve intelligentie. Kleurprofilering gaat uit van de hersenwerking. Via testjes wordt gekeken welk deel van de hersenen dominant is (links frontaal, links basaal, rechts frontaal of rechts basaal). Vanuit Kleurprofilering kun je onderzoeken welke vormen van gedrag en welke karaktereigenschappen verantwoordelijk zijn voor je succes of het succes van je team, nu en in de toekomst. 
 

Module 3: Communicatie

Onze waarneming verschilt, evenals dat wat wij denken over onze waarnemingen. Dat maakt dat we allemaal in een verschillende werkelijkheid leven en vanuit verschillende referentiekaders communiceren. Wat ontvangen we, wat zenden we uit? Hoe kunnen we effectiever en creatiever leren communiceren? In dit communicatieblok leer je communicatietrainingen te begeleiden. Wat betekent het om te luisteren, te vertellen, samen te vatten, te werken met non-verbale communicatie (lichaamstaal), om af te stemmen, in te voelen, aan te voelen? In dit profielblok wordt ook veel aandacht besteed aan het werken met rollenspelen, het werken met interactief communicatie theater en met trainingsacteurs (binnen communicatietrainingen).  


Module 4: Speedcoaching

In deze module maak je kennis met veel verschillende manieren van coachen en leer je in korte tijd wat jouw eigen voorkeursstijl van coachen is. Verder krijg je ook zicht op de effecten van deze verschillende manieren van coaching op de coachvraag. Omdat je in korte coachingssessies werkt, kom je snel tot de essentie en wordt het ook duidelijk wat voor klanten en wat voor coachingsvragen specifiek bij jou passen. 


Module 5: Oplossingsgericht Coachen

Bij oplossingsgericht coachen gaat het er niet om wat er niet goed gaat, maar juist wat wel goed gaat. Oplossingsgericht coachen richt zich dus direct op de oplossing zonder zich op het probleem te richten. Analyseren van wat wel werkt, wat wel goed gaat, wat wel resultaat oplevert, is de essentie van oplossingsgericht coachen. Het resultaat van oplossingsgericht coachen is dat cliënten vaak in snel tempo weer gebruik kunnen maken van hun eigen hulpbronnen en hun zelfvertrouwen terug kunnen vinden. In dit blok leer je oplossingsgericht vragen te stellen, fris te kijken en te analyseren welke ingrediënten de klant helpen.


Locatie en lestijden

Deze 2-daagse intensive wordt gegeven op 15 en 16 mei en op 23 en 24 oktober 2018. Beide dagen op onze InspiratieKamers in Arnhem van 09:30 - 17:30 uur.
 

Kosten

De kosten voor deze korte intensieve trainersopleiding bedragen € 1.500.-, als je de opleiding zelf betaalt (je betaalt dan geen BTW) en € 1.750.- (excl. BTW), als een instantie of werkgever dit betaalt. Al het lesmateriaal is bij de prijs inbeprepen. 


Inschrijven

Je kan je aanmelden voor de Korte Opleiding tot Trainer/Coach door hier te klikken en je gegevens in te vullen. Na aanmelding krijg je automatisch een email van ons met een link om je inschrijving te bevestigen. Daarna ontvang je een opleidingscontract, locatie adres en factuur. 
 

Certificering

Behalve dat wij als Academie gecertificeerd zijn bij de CRKBO zijn wij als Academie ook aangesloten bij de beroepsorganisatie SPOTCER. Deze beroepsorganisatie certificeert niet alleen onze diploma’s, maar biedt ook de gelegenheid aan afgestudeerden om deel uit te maken van een landelijk netwerk waarop je je kan profileren om gevonden te worden door nieuwe klanten.


Gesprek, bel 06-42898548

Je kunt je telefonisch of per mail inschrijven voor deze opleiding, maar mocht je nog vragen hebben dan kun je ook een gesprek aanvragen. Wil je meer informatie of wil je weten of deze training voor jou geschikt is, dan kun je bellen met één van onze opleidingsadviseurs, tel: 06-42898548. De adviesgesprekken zijn kosteloos en geheel vrijblijvend. Wel moet je een adviesgesprek even aanvragen door hier te klikken.
Het is ook mogelijk om een Skypegesprek of een telefonisch adviesgesprek aan te vragen. Je wordt dan gebeld door één van onze adviseurs.
 

Website Academie

Voor meer info over deze trainersopleiding kunt u ook kijken op de website van de Academie voor Innovatief Trainen. Klik hiervoor op: Korte Trainersopleiding.

 

 

Aantal deelnemers: 10 - 15 personen
Duur: 2 dagen
Kosten: € 1500
Korte Opleiding Trainer/Coach
"Doe wat je kunt met hetgeen je hebt op de plek waar je bent."
Franklin Roosevelt