tel. nummer (+31) (0)26 7502450
(+31) (0)6 46432547
 

Opleiding Nieuw Leiderschap

In het voorjaar van 2016 geven wij 2 opleidingen Nieuw Leiderschap:

 • op di 9 en wo 10 febr (deze opleiding is vol)
 • op ma 25 en di 26 april
   

Nieuw Leiderschap

Mensen die leiding moeten geven in deze tijd hebben het niet makkelijk. Waar we tot voor kort nog te maken hadden met een duidelijke toekomstvisie, meerjarenplanningen en met directies en organisaties die precies wisten waar ze naar toe wilden, slaat nu de onzekerheid toe. De wereld is op dit moment zo radicaal aan het veranderen, dat alles onvoorspelbaar geworden is. Reorganisatie volgt op reorganisatie.

Of je nu net begint als teamleider of manager of dat je al jaren in dit vak zit, je moet mee met veranderingen om je heen: leidinggeven in nieuwe situaties, het Nieuwe Werken, nieuwe teams, nieuwe manieren van werken. Het vraagt een ander soort leiderschap. Leiderschap vanuit bezieling. Een leiderschap dat we nog niet ontwikkeld hebben en waarin iedereen in wezen nog een beginner is. Maar wat in deze tijd absolute noodzaak wordt.
 

De opleiding

In deze 2-daagse training ga je voorbij aan managementmodellen, maar gaan we in op de essentie wie jij bent als leider, waar jouw talent ligt, waar jouw vertrouwen ligt, waar jouw bezieling ligt, waar jouw kracht ligt en waarin jij het onderscheid kunt maken.

Je leert wat jouw stijl is en hoe jij mensen op een makkelijke, simpele manier die helemaal bij jou past en bij jou aansluit in beweging kan krijgen. Je leert leidinggeven vanuit je talent en je leert loslaten van dat wat je niet kunt, van dat wat je niet ligt en van dat wat niet werkt voor jou. Zo profileer je je stap voor stap als leider en krijg je steeds meer vertrouwen in je eigen capaciteiten. Of je nu vertrouwt op je intelligentie of op je intuïtie, op je hersens, je verstand of op je hart, het gaat erom dat je precies uitzoekt wat er werkt voor jou als leidinggevende en hoe je in je volledige kracht en in je volledige vertrouwen kunt komen.

Met dat vertrouwen kun je leiding gaan geven in steeds veranderende en nieuwe situaties. Zodra je je leiderschapsprofiel herkent en erkent, weet je wat je als leider nodig hebt. Maar krijg je ook veel meer zicht op wat anderen nodig hebben om in beweging te komen.

Je leert hoe je jezelf kunt ontwikkelen en dat het in deze tijd niet meer gaat om macht, maar om kracht, niet meer om autoriteit, maar om samenwerking. Niet meer over kennis, maar over wijsheid. Niet meer over bepalen, maar over contact maken en over afstemmen. Niet meer over controle, maar over vertrouwen.

Nieuw Leiderschap is leidinggeven in het Nu. Dat wil zeggen niet langer achter jezelf en de feiten aanlopen, niet op jezelf of op de tijd vooruit, maar precies op het juiste moment op de juiste plek zijn, zodat je in elke situatie de problemen moeiteloos op kunt lossen.

In deze 2 dagen leer je niet alleen je eigen stijl van leidinggeven, je leert ook dat verschillende mensen verschillende manieren van aansturen nodig hebben. Dat is niet altijd makkelijk. Maar als je meer gaat inzien, wat de ander nodig heeft om goed te kunnen functioneren, verruimt en verbetert dat ook je eigen leiderschap.

De 2-daagse training wordt gegeven in 5 dagdelen. Als je na de training behoefte hebt aan meer begeleiding, kun je je ook opgeven voor een Coaching on the Job project waarbij je een privé-coach krijgt, die je de komende tijd kan gaan begeleiden.

De 2-daagse Nieuw Leiderschap is een enorme stimulans om jezelf opnieuw te gaan profileren als manager of teamleider in een veranderende tijd.
 

Wat leer je in deze opleiding?


Tijdens deze 2-daagse opleiding leer je:

 • Je leert je eigen unieke leiderschapstalenten kennen, maar ook je tekortkomingen en schaduwkanten.
 • Je leert je patronen kennen en overstijgen, je leert gebruik te maken van universele wetmatigheden.
 • Je leert hoe je je met anderen kunt verbinden en Nieuw Leiderschap neer kunt zetten.
 • Je leert praktisch leidinggeven in allerlei situaties.
 • Je leert hoe anderen leiding willen ontvangen en aangestuurd willen worden.
 • Je leert jouw authentiek leiderschap neer te zetten en meer te vertrouwen op je eigen essentie.
   

Locatie

Deze 2-daage training wordt gegeven in onze Inspiratie Kamers in Arnhem.


Data

 • op di 9 en wo 10 febr (deze opleiding is vol)
 • ma 25 en di 26 maart


Kosten

De kosten voor deze training bedragen € 2.850.-, incl. hotelovernachting, verblijf, eten en drinken.

Vergoeding scholing

Veelal worden de kosten voor deze opleiding vergoed door de werkgever, maar er zijn ook al heel veel deelnemers die de opleiding vergoed hebben gekregen als reïntegratie traject (en/of gesubsidieerd als deel van een reïntegratie- of omscholingstraject). Je kunt hierover navraag doen bij ons of bij de instantie die jou op dit moment begeleidt.


Certificering

Behalve dat wij als Academie gecertificeerd zijn bij de CRKBO zijn wij als Academie ook aangesloten bij de beroepsorganisatie SPOTCER. Deze beroepsorganisatie certificeert niet alleen onze diploma’s, maar biedt ook de gelegenheid aan afgestudeerden om deel uit te maken van een landelijk netwerk waarop je je kan profileren om gevonden te worden door nieuwe klanten.


Aanmelden

Je kunt je aanmelden door te klikken op inschrijven 2-daage opleiding Nieuw Leiderschap. Na aanmelding krijg je automatisch een email van ons met een link om je inschrijving te bevestigen. Daarna ontvang je je opleidingscontract, locatie adres en de factuur.


Trainingsreis Nieuw Leiderschap

Van 18 jan. t/m 1 februari organiseren wij ook een 16-daagse trainingsreis Nieuw Leiderschap Dubai - India. In die 12 dagen maken we een reis door de maakbare wereld in Dubai en de niet maakbare wereld in India. Een reis voor vóórlopers, voor vernieuwers, voor leiders die de uitdaging met zichzelf en het leven aan willen gaan. Voor hen die willen pionieren en zich willen ontwikkelen op het gebied van Nieuw Leiderschap. Kosten € 3.950.- excl. vliegtickets.

Meer informatie over deze unieke trainingsreis kan je vinden door hier te klikken.


Adviesgesprek? Bel 06-42898548 / 06-19430660

Een plek in deze opleiding Nieuw Leiderschap is een waardevolle kans. We zijn de hoogst gewaardeerde opleiding in Nederland. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen per jaar en de opleiding zit altijd vol. Je kunt je telefonisch of per mail inschrijven voor deze opleiding, maar mocht je twijfelen dan kan je ook een gesprek aanvragen.

In een gesprek van een uur geven we je een helder beeld wat de opleiding inhoudt, hoe de praktijkstages werken, wat het eindexamen inhoudt, wat het certificaat waard is. We kijken met je mee of deze opleiding aansluit bij jouw verwachtingen, kijken mee welke bouwstenen of modules het beste bij jou passen en onderzoeken met een korte test waar je talenten liggen. Je kunt de lesruimtes, de InspiratieKamers bekijken, het lesmateriaal, etc. Mocht de opleiding betaald worden door je werkgever, dan kan onze opleidingsadviseur ook naar je werkplek komen om het adviesgesprek samen met je werkgever te voeren.

De adviesgesprekken zijn kosteloos en geheel vrijblijvend. Je kan een adviesgesprek aanvragen door hier te klikken of te bellen met Sven Muntenaar (06-42898548) of Chris Enklaar (06-19430660). Het is ook mogelijk om een Skypegesprek of een telefonisch adviesgesprek aan te vragen. Je wordt dan gebeld door één van onze adviseurs.

 

Aantal deelnemers: n.v.t.
Duur: 12- dagen
Kosten: € 3950
Opleiding Nieuw Leiderschap