tel. nummer (+31) (0)26 7502450
(+31) (0)6 46432547
 

Masterclass Creatief Denken Barcelona 2018

Masterclass Creatief Denken Barcelona

Inspiration Company
 is marktleider op het gebied van Creatief en Innovatief Denken in Nederland. De Academie voor Innovatief Trainen werkt nauw samen met Inspiration Company. Trainers van dit trainingsbureau geven elk jaar een paar keer een Masterclass Creatief Denken op verschillende plaatsen (Dubai, Marrakech, Barcelona). Zo ook het komend najaar van 14 - 18 oktober in Barcelona. Deze Masterclass is geschikt voor iedereen die zich in zeer korte tijd op topniveau wil specialiseren in creatief en innovatief denken. Deze Masterclass is de beste op dit gebied in Europa.

Je krijgt 8 dagdelen intensief les om brainstorms te begeleiden op topniveau. Daarna doe je examen en krijg je een erkend diploma (PTA-punten). Voordat de training in Barcelona start, is er nog een intensieve basistrainingsdag begin oktober in Arnhem waar de basisvaardigheden van Creatief Denken geleerd en/of opgefrist worden. Mocht je al ervaring hebben met het geven van Creatief Denksessies, dan hoef je deze basisdag niet te volgen.      

Na het volgen van de Masterclass kun je Creatief Denktrainingen faciliteren op hoog niveau. Verder is bij de opleiding een jaar lang Coaching on the Job inbegrepen.
 


 

Wat kan je na de Masterclass Creatief Denken?

 • Creatief Denkesessies begeleiden op hoog niveau
 • Trainen bij innovatie en veranderingsprocessen waarbij nieuwe wegen, visies of producten ontwikkeld moeten worden. 
 • Creatieve en innovatieve processen begeleiden
 • Trainen met de unieke TotalBrainbox-methode met meer dan 100 tools voor zowel mensen met een linker als met een rechter hersendominantie
 • Opzetten van Innovatieplatforms
 • Begeleiden van productontwikkeling

Wat komt er in de Masterclass aan bod?

 • Uitbreiding en verdieping van de technieken
 • Doorbraak denken (de nieuwste creatief denktechnieken)
 • In- en OutBox-denken
 • Patroondoorbrekend denken
 • Exacte toepassing van tools
 • Goepsdynamica
 • Opbouw van creatief denksessies
 • Je rol als trainer
 • Persoonlijke stijlen
 • Interactief vernieuwend trainen 

Voor wie?

 • Voor trainers die zich verder in hun vakgebied willen ontwikkelen
 • Voor mensen die hun kennis en deskundigheid willen vergroten
 • Voor mensen die de Basisopleiding gevolgd hebben en zich verder willen ontwikkelen als trainer creatief denken
 • Voor mensen in dit vakgebied die een opleiding zoeken op het hoogste niveau

 

VereistenVoorkennis van het creatieve proces en kennis van de basistechnieken zijn vereist. Alsmede ervaring in het begeleiden van creatieve sessies. Als je dit nog niet hebt, kan je deelnemen aan de basisdag Creatief Denken die begin oktober in Arnhem wordt gegeven. Als je deze dag gevolgd hebt, kun je direct instromen in de Masterclass.

De Masterclass is een deskundigheidsopleiding die gericht is op professionals die zich willen specialiseren in het toepassen van creatieve technieken. De opleiding is ook geschikt voor mensen die de opleiding Creatief Denken gevolgd hebben en hun kennis verder willen uitbreiden, upgraden en verdiepen. En ook voor trainers die hun vakkennis verder willen uitbreiden.
 

TotalBrainBox-methode

Tijdens de Masterclass leer je nieuwe creatieve denktechnieken volgens de TotalBrainbox-methode van InBox en OutBox-denken. Deze methode is gecertificeerd door de Universiteit van Twente. De Academie voor Innovatief Trainen verzorgt op dit moment de enige Beroepsopleiding tot professioneel Creatief Denk-trainer in Nederland. Door de samenwerking met Inspiration Company is het bovendien ook mogelijk stage te lopen bij trainingen op de werkvloer voor hen die meer ervaring willen opdoen in de praktijk.

Het unieke van de TotalBrainBox-methode is, dat het voor iedereen toegankelijk is en dat het op elke situatie kan worden toegepast. Met de TotalBrainBox-methode kun je zowel creatief OutBox (“out of the box”) als creatief InBox leren denken. Het is daarom zowel geschikt voor associatieve, vrije denkers als voor mensen die logisch, rationeel denken

OutBox-denken

Het Out of the Box denken is erop gericht om direct buiten de gebaande paden te denken, veel nieuwe ideeën te genereren en door middel van allerlei OutBox-denktechnieken ideeën te bedenken waar je anders niet op zou komen. Dit denken is primair gericht op verruiming (divergentie) en pas in tweede instantie op selectie (convergentie). Het stimuleert de deelnemer om direct zoveel mogelijk ruimte in hun denken te nemen en pas in tweede instantie terug te keren naar de oorspronkelijke vraagstelling. De TotalBrainBox-methode heeft tientallen OutBox-tools om dit denken te stimuleren.

InBox-denken

Het InBox-denken daarentegen gaat uit van het “Closed World” principe en daagt de deelnemer uit om een oplossing van een probleem te bedenken, die eigenlijk al binnen de bestaande probleemsituatie voorhanden is. Bij het InBox-denken blijf je dus juist dicht bij de probleemsituatie zelf en ga je met behulp van verschillende tools (denkrichtingen) na hoe je slimmer en creatiever met de bouwstenen van de probleemsituatie zelf kan omgaan. Waar OutBox-denken vooral “vrij-denken” stimuleert, is InBox-denken meer “begeleid denken”. Opzet Masterclass

De Masterclass bestaat uit 1 dag in Nederland (basistrainingsdag in oktober), 8 dagdelen in Barcelona en weer 1 dag in Nederland (Intervisiedag op nog nader te bepalen dag in november of december). In totaal zijn dit 36 lesuren. Dit zijn voldoende uren om je diploma te laten erkennen door Beroepsvereniging SPOTCER.

Verder bieden wij de mogelijkheid om na het behalen van dit diploma een aantal stages bij trainingsbureau Inspiration Company, zodat je ook de mogelijkheid krijgt om het vak in de praktijk te oefenen.
  

Data Masterclass

De Masterclass start op zondag 14 oktober 's avonds om 19:00 uur. Je kunt vanaf 17:30 uur inchecken in de Summerschool. Op donderdagmiddag 18 oktober sluiten we de Masterclass af en kan je vanaf 17:00 uur weer terugvliegen. 
Ter voorbereiding op de Mastercalss is er een Basistrainingsdag in oktober in Arnhem. En de Masterclass wordt afgesloten met een Intervisiedag in Arnhem in november. 
 

Andere algemene info

Tijdens de Masterclass wordt intensief les gegeven, maar elke middag heb je ook een aantal uren vrij om je te laten inspireren door Barcelona. Wij organiseren zelf ook excursies naar o.a. Parc Guell, het Picasso-museum, de Sagrada Familia e.d. We organiseren een catamarantocht op zee en fietsen door Barcelona, maar je kunt ook 's nachts genieten van het bruisende uitgaansleven van Barcelona, de vele hippe, trendy clubs. Of je laten inspireren door de schitterende winkels of lekker een aantal uren aan het strand gaan liggen. De trainingslocatie is op loopafstand van de haven en het strand. Maaltijden gebruiken we gezamenlijk op de trainingslocatie. 


Locatie en Verblijf

De Masterclass wordt gegeven in een groot oud gebouw vlak bij de Ramblas, midden in het centrum van Barcelona en vlak bij alle bezienswaardigheden en winkelgebieden van de stad. Het gebouw ligt dus midden in het hart van de stad en als je de deur uitloopt, sta je meteen midden in het bruisende centrum van Barcelona. 

Ook worden hier heerlijke maaltijden geserveerd. Je slaapt op een 2-pers. kamer in hetzelfde gebouw of in een naburig appartement of hotel.
 

Kosten Masterclass

De Masterclass (12 dagdelen) kost:

 • € 3.950.-. als je de opleiding zelf betaalt of ZZP-er bent. Dit is incl. alle lessen, de basistrainigsdag in oktober, 1 jaar lang coaching on the job, syllabus, excursies, logies op een 2 pers. kamer en alle maaltijden, maar excl. vliegreis. Als je de opleiding zelf betaalt hoef je geen BTW te betalen.
  Als je zelf voor je verblijf in een hotel in de buurt zorgt, krijg je op deze prijs een korting van € 1.000. 
 • € 4.350.-. als je werkgever of een instantie de opleiding betaalt. Dit is incl. alle lessen, basistrainigsdag in oktober, 1 jaar lang coaching on the job, syllabus, excursies, logies op een 2 pers. kamer en alle maaltijden, maar excl. vliegreis en excl. BTW.
  Als je zelf voor je verblijf in een hotel in de buurt zorgt, krijg je op deze prijs een korting van € 1.000.
 • € 1.500.-. als je eerst hebt deelgenomen aan de Trainersopleiding Creatief Denken die op 12 september van start gaat. Bij deze prijs zorg je zelf voor je verblijf in een hotel of hostel in de buurt.

Als je bij ons al een andere beroepsopleiding hebt gedaan of momenteel doet, krijg je voor de Masterclass Creatief Denken een korting van € 500.- (met uitzondering van het hier bovengenoemde tarief van € 1.500).


Inschrijven

Om je in te schrijven voor de Masterclass Creatief Denken klik je op Inschrijven Masterclass Creatief Denken Barcelona en vul je het formulier in. Je krijgt dan vanzelf een bevestiging.


Gesprek

Je kunt je telefonisch of per mail inschrijven voor deze opleiding, maar mocht je nog vragen hebben dan kun je ook een gesprek aanvragen. Mocht de opleiding betaald worden door je werkgever, dan kan onze opleidingsadviseur ook naar je werkplek komen om het adviesgesprek samen met je werkgever te voeren.

De adviesgesprekken zijn kosteloos en geheel vrijblijvend. Wel moet je een adviesgesprek even aanvragen door hier te klikken of te bellen met één van onze opleidingsadvieurs (06-42898548).
Het is ook mogelijk om een Skypegesprek of een telefonisch adviesgesprek aan te vragen. Je wordt dan gebeld door één van onze adviseurs.
 

Aantal deelnemers: 6 - 15 personen
Duur: 10- dagen
Kosten: € 3950
Masterclass Creatief Denken Barcelona 2018