tel. nummer (+31) (0)26 7502450
(+31) (0)6 46432547
 

TotalBrainBox, methode om out of the box te denken

De TotalBrainBox-methode is een uniek denksysteem van out of the box denken, dat voor iedereen toegankelijk is en dat op elke situatie kan worden toegepast. Deze methode geeft je tools en werkvormen in handen, die je binnen je werk of bedrijf kunt gebruiken om out of the box te denken, patronen te doorbreken en zo problemen en dilemma’s op een nieuwe manier te benaderen en hiervoor nieuwe oplossingen te bedenken. 

 

Met de TotalBrainBox-methode kun je zowel leren creatief OutBox te leren denken (out of the box denken) als creatief InBox te leren denken. Het is daarom zowel geschikt voor associatieve, vrije denkers als voor mensen die logisch denken.
 

 

OutBox-denken (Out of the Box denken)

 

Het Out of the Box denken is erop gericht om direct buiten de gebaande paden te denken, veel nieuwe ideeën te genereren en d.m.v. associatieve denktechnieken ideeën te bedenken waar je anders niet op zou komen. Dit out of the box denken is primair gericht op verruiming (divergentie) en pas in tweede instantie op selectie (convergentie). Het stimuleert de deelnemer om direct zoveel mogelijk ruimte in zijn denken te nemen (out of the box te denken) en pas in tweede instantie terug te keren naar de oorspronkelijke vraagstelling.

De TotalBrainBox-methode heeft tientallen OutBox-tools om dit out of the box denken te stimuleren.
 

 

InBox denken

 

Het InBox denken daarentegen gaat uit van het “Closed World” principe en daagt de deelnemer uit om een oplossing van een probleem te bedenken, die eigenlijk al binnen de bestaande probleemsituatie voor handen is. Bij het InBox-denken blijf je dus juist dicht bij de probleemsituatie zelf en ga je met behulp van verschillende tools (denkrichtingen) na hoe je slimmer en creatiever met de bouwstenen van de probleemsituatie kan omgaan. Bij InBox denken gaat het er als het ware om binnen de probleemsituatie (InBox) meer out of the box te denken.   

Waar OutBox-denken (out of the box denken) vooral “vrij-denken” stimuleert, is InBox-denken meer “begeleid denken”.


Trainingen Creatief Denken

Wij geven dirverse soorten trainingen Creatief Denken om de deelnemers te leren out of the box te kunnen denken. Ook verzorgen wij regelmatig Trainersopleidingen Creatief Denken waar je leert zelfstandig sessies out of the box denken te begeleiden.

Aantal deelnemers: 8 - 150 personen
Duur: 1-8 dagdelen
Kosten: op aanvraag
TotalBrainBox, methode om out of the box te denken
"Veroudering kan je niet tegenhouden.
Vernieuwing wel."
Hans van Mierlo